Sunday, 15 January 2012

TARIAN CINDAI...

      Yuurrrhhuuiiiiiii,,, sabihah disiniii~~~~!!! dah lama kak sabi x guna kan tag line kak sabi spt itu... tapi xpe, bukan slalu kak sabi akan buat spt itu ok~

     Baik lah, kisah kak sabi hari ini adalah mengenai tarian dalam lagu cindai dendangan kak siti nurhalizon kita tu... spt yang u ouls tahu cara joget lagu cindai adalah dengan mengeluar kan kaki kanan, kemudian masuk kan kembali, kemudian kluar kan kaki kiri pula dan masuk kan nye kmbali, begitu lah seterusnye...

     Boleh lah rujuk pada gambar dibawah ini tarian cindai daripada adek yg bnama badrul marawi dan zaleha kuskus...


(cindai lah mana, tidak berhias, jalin nya lalu, rentak beribu......) adek badrul marawi dan zaleha kuskus menunjukkan tarian cindai... kaki perlu dikeluar kan ke kiri dan ke kanan...


       Namun begitu, ade juga yang over dan ingin melakukan kelainan dalam tarian itu... tarian sepatutnya dilakukan ke kiri dan ke kanan sahaja,,, tapi orang ini ingin melakukan tarian cindai dgn cara kaki ke atas dan ke bawah pula... kak sabi sempat merakamkan aksi tarian beliau... 



bersedia... gaya sebelum memulakan tarian cindai...




kelainan yang ditampilkan dalam tarian cindai mereka... kaki ke atas di ikuti kaki ke kiri pula...



     moral disini, kak sabi suka tarian cindai dalam bentuk dan gaya ape sekali pun....




kak gaga oh kak gaga...

       Siapa yang tidak kenal dengan crazy fashion dari kak gaga... semasa kak sabi berada di miami, kak sabi telah berjumpa dengan kak gaga atas urusan penting antara kami berdua... amat penting!

     Dalam perbincangan itu, tiba2 seseorang telah lalu di sebelah kami dengan gaya yang lebih crazy dari kak gaga... kak gaga tidak terkata ape2 kerana die merasa kan die telah kalah dengan orang yg lalu tadi... dan dari situ lah tercipta nya lagu speechless dendangan kak gaga sendiri walaupun lirik nye spt tiada kaitan dgn keadaan semasa itu...


judge la sendiri siapa yang lebih crazy,,, mata bersinar adalah markah bonus untuk org yg x dikenali itu...


     sejak dari peristiwa itu, kak gaga korang tros memakai pakaian yang super crazy agar tiada siapa yg akan dapat menandingi die lagi...


  moral disini,,, kak gaga amat meminati lakonan rosyam noor...

Saturday, 14 January 2012

mr. international 2011~~!!!

      Tak sangka kak sabi boleh tpilih menjadi juri mr. international 2011~!!! ape lagi kak sabi sentiasa cuci mata~! kak sabi paling minat 3 peserta ini,

  Peserta yg pertama mr. paraguay... org nye kacaaakkkkk sgt2!! kulit sawo matang dan pandai berbahasa urdu walaupun tinggal di paraguay~!

   Peserta kedua adalah mr. china~! walaupun berbangsa cina tetapi kulit nye hitam sgt2~! kelebihan peserta ini adalah pandai meniru gaya salmah hayek~...

      Peserta ke tiga pula adalah mr. italy~!.. Peserta dari venice, italy ini adalah caucasian tetapi nama sebenarnya dalam IC adalah 'xi nian quai le'.... panjang kan nama nye? dan ade bunyi2 mcm cina siket nama die... namun begitu setelah kak sabi cek dlm google translate, makna nama die adalah 'selamat tahun baru'... Kak sabi x tahu kenapa ibu bapa die mberikan nama yg mpunyai maksud seperti itu...~~~



dari kiri - mr. paraguay, mr. italy, dan mr.china...


    kak sabi x pilih kasih, kak sabi amanah dan telah memberikan markah penuh kepada peserta yang betul2 layak mendapat markah penuh... peserta tsebut adalah dari ireland kerana selain kacak, hot, bijak, dan sopan, die juga mempunyai tatu mirip wajah kak sabi... kak sabi yakin itu adalah kak sabi, jadi kak sabi beri die markah penuh kerana die mmg layak... skali lg kak sabi ulang kak sabi memberi markah dgn penuh amanah dan adil...

moral disini, TIADA,,,, di lain hari pasti ada...

dendangan retro~~~

        Semasa dalam perjalanan nak ke airport klia, kak sabi mendengar radio dalam kreta... tiba-tiba terkeluar lagu retro yang mana lirik nye begini,,, ''senyuman mu, telinga mu,, pilih lah aku jadi teman mu~~~''... mendengar lirik sedemikian, tanpa membuang masa kak sabi teros memaki hamun lagu itu~! Selepas puas memaki, kak sabi juga sempat berdoa untuk si penulis lirik lagu tersebut agar sembelit penulis lirik itu akan sembuh dengan segera~!

     Lebih menduka cita kan lagi, sehingga kak sabi naik atas kapal terbang pun lagu itu masih terngiang-ngiang di telinga kak sabi... setiap kali lagu itu terngiang2 kak sabi akan memaki dalam hati... kadang2 kak sabi memaki sehingga orang sebelah boleh dengar makian itu.... begitu lah 4jam dlm kapal terbang lagu itu senantiasa berdendang-dendang dlm telinga kak sabi...

     kak sabi meramalkan, penulis lirik itu pasti tidak fasih berbahasa melayu~! dan kak sabi juga betul2 yakin bahawa penyanyi lagu tersebut pasti seorang yang sentiasa berkeyakinan tinggi, bersemangat, dan sentiasa happy~! dan yang lebih penting penyanyi lagu itu sudah tentu tiada cita rasa.... dan dan dan penyanyi itu pasti merasakan lagu itu adalah lagu terbaik nye...

  


gambaran -  penulis lirik pasti bukan dari orang yang fasih berbahasa melayu...



gambaran si penyanyi - senantiasa berkeyakinan tinggi dan gembira selalu...



  Namun moral nye disini,,, kak sabi bersyukur kak sabi masih hidup dan tiada orang terbunuh pada ketika itu....

Friday, 13 January 2012

rumah ku syurga ku

      Ingat lagi x kisah kak sabi membawa rumah kemana2 saja di vienna, austria???? kalau x tahu bole tengok ini... http://sabihahlambok.blogspot.com/2012/01/populariti-kak-sabihah-lambok.html .....    haaaa kali ni kak sabi nak crt satu kisah yg lagi teruk dr ape yg kak sabi telah buat dulu...

      Kisah nye begini,,,, pada musim luruh semasa kak sabi berada di canada, kak sabi telah berkelah di sebuah taman yang sungguh cantik dipenuhi daun2 gugur... hanya ada pokok2 kering, daun2 gugur, dan angin yang bertiup biasa saja yg dapat dinikmati kak sabi... kak sabi suka kenangan ini...

      Sedang kak sabi menghirup udara yg biasa tu aje, sambil kak sabi minum air mineral, tiba2 kak sabi tersedak dan terperanjat kerana kak sabi ternampak seseorang yang berjalan2 sambil membawa rumah nye... kak sabi berbisik dihati begini ''Si bodoh yang tidak normal, perlu ke membawa rumah sdr kemana2 saja? Dasar si dungu~!''...    Hakikatnye kak sabi terlupa yang kak sabi juga pernah membuat perkara yang sama seperti org itu dahulu iaini berjalan2 sambil membawa rumah...



ini lah si bodoh yang tidak normal itu yang berjalan2 sambil membawa rumah nye kemana2 saja...


     Oleh kerana kak sabi telah mengutuk orang itu, wal hal kak sabi pun pernah buat pkara yg sama dahulu, jadi kak sabi telah termalu sendiri... untuk menenangkan fikiran, kak sabi telah mengutip 9 helai daun kering untuk dijadikan kipas, dan kak sabi telah mengipas leher kak sabi...

Moral disini,,, jika kau fikir kan kau boleh, kau pasti bole melakukan, jika kau fikir kan ragu2, usaha mu tidak menentu~






senaman muka

     Setiap hari ahad, kak sabi akan menjalankan aktiviti aerobik di sebuah studio fitness yg hanya org kaya2, org cantik, dan org2 popular saje yang boleh aerobik disitu... (kak sabi tidak berniat untuk menunjuk2, jd jgn tsalah faham)...Namun begitu, pada sesi aerobik ahad mggu ke 3 bulan lepas kak sabi telah melakukan sesuatu yg dasyat~!


     Cerita nya begini,,, instructor aerobik ms tu telah mengajar kami senaman muka... Senaman muka tersebut adalah senaman terbaru yang telah dicipta oleh nya sejak minggu lepas hari tsebut...  die menyuruh kami melakukan senaman muka begini........................~~~~~



senaman muka yang diajar...




        27 minit kemudian, kak sabi terasa tiada ape2 yang berlaku... namun kak sabi tetap meneruskan senaman muka itu... 14minit kemudian kak sabi masih tidak dapat merasa ape2 yg hebat dari senaman itu.... kak sabi pun pergi dihadapan instructor senaman itu dan menghadap rapat pada muka instructor itu... instructor itu masih melakukan senaman muka itu... kak sabi telah hilang sabar lalu kak sabi terus TAMPAR muka instructor itu, dan kak sabi tros berlalu...

          Ahad minggu hadapan kak sabi masih hadir untuk sesi aerobik ditempat yg sama... instructor itu sudah tidak mengajar kami senaman muka spt itu lagi...

moral disini,,, bersenam lah untuk menjaga kesihatan~!

my fav singer,,, kak yuna...

    Hujung minggu lalu kak sabi sempat menonton persembahan live dr kak yuna di pulau pangkor ... tapi kak sabi terperanjat siket la sbb kak yuna pada hari tu kelihatan lebih cantik dr biasa... kak sabi sempat menanyakan kak yuna apa rahsia nye? kak yuna menjawab ''amalkan minum air sirap yang dicampur dengan mentega, setiap petang selepas menonton telenovela''... selepas memberi tahu, kak yuna terus berlalu pergi....





kak yuna disambut peminat ketika melakukan persembahan...



terima kasih kak yuna kerana berkongsi tips kecantikkan~!

moral disini, sebelum makan basuh lah tangan...